Citronmarmelad

Table
  1. Recept: Citronmarmelad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Citronmarmelad

Ingredienser:

  • 6 citroner
  • 500g socker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Tvätta citronerna noggrant och riv skalet fint.
  2. Pressa saften ur citronerna och sila den för att få bort fruktkött och frön.
  3. I en kastrull, blanda citronskal, citronsaft, socker och vatten.
  4. Koka upp på medelhög värme under omrörning tills sockret löser upp sig.
  5. Skruva upp värmen och låt marmeladen koka i cirka 15-20 minuter tills den tjocknar.
  6. Häll den heta marmeladen i varma och steriliserade burkar. Förslut burkarna direkt och låt dem svalna.

Tips:

You may also be interested in:  Vit chokladkladdkaka

Servera citronmarmeladen på rostat bröd, i tårtor, eller som ett sött inslag i matlagning.

Viltlax
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up