Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Table
  1. Recept på Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Ingredienser:

  • 500g kalkonfärs
  • 4 stycken jordärtskockor
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 stort ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Havreflarn

Gör så här:

  1. Börja med att förvärma ugnen till 200 grader.
  2. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
  3. I en skål, blanda jordärtskockorna med 1 msk olivolja, 1 msk färsk rosmarin, salt och peppar.
  4. Placera jordärtskocksbitarna på en bakplåtspapperklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och mjuka.
  5. Ta ut jordärtskockorna från ugnen och ställ åt sidan.
  6. I en stor skål, blanda kalkonfärs med ägg, ströbröd, riven parmesanost, mjölk, 1 msk färsk rosmarin, salt och peppar.
  7. Forma biffar av färsen och stek dem i en stekpanna med 1 msk olivolja tills de är genomstekta och har fått fin färg på båda sidorna.
  8. Servera de kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor.
Pan pizza
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up