Vegansk chokladtårta

Table
  1. Recept: Vegansk Chokladtårta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Vegansk Chokladtårta

Ingredienser:

  • 200 g vegansk choklad
  • 150 g veganskt margarin
  • 200 g råsocker
  • 250 ml växtbaserad mjölk (t.ex. soja- eller havremjölk)
  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt

You may also be interested in:  Lussebullar

Tillagning:

  1. Smält den veganska chokladen tillsammans med margarinet i en kastrull över låg värme.
  2. Rör om och tillsätt råsockret. Blanda väl tills sockret har löst upp sig.
  3. Tillsätt växtbaserad mjölk, vaniljextrakt och en nypa salt. Rör om ordentligt.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
  5. Tillsätt mjölblandningen i chokladsmeten och rör om tills allt är väl blandat och inga klumpar finns.
  6. Förbered en rund kakform genom att smörja den och strö lite mjöl i botten.
  7. Häll i chokladsmeten i formen och grädda i en förvärmd ugn på 180°C i cirka 30-35 minuter, eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sätts i mitten av tårtan.
  8. Ta ut tårtan ur ugnen och låt den svalna helt i formen innan du tar ut den.
  9. Dekorera tårtan med vegansk grädde eller frosting efter önskemål.
  10. Servera och njut av en ljuvligt god vegansk chokladtårta!
Tryffelpasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up