Körsbärssaft

Table
  1. Recept på Körsbärssaft
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Körsbärssaft

Ingredienser:

  • 500 g färska körsbär
  • 1 liter vatten
  • 200 g socker

Gör så här:

  1. Tvätta och kärna ur körsbären.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull.
  3. Tillsätt körsbären och låt koka i cirka 5 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och sila av körsbären för att få en klar saft.
  5. Häll saften tillbaka i kastrullen.
  6. Tillsätt sockret och rör om tills det har lösts upp helt.
  7. Häll upp den färdiga körsbärssaften i väl rengjorda och varma flaskor.
  8. Låt saften svalna och förvara den sedan i kylskåp.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Servera körsbärssaften väl kyld och njut av den som den är eller blanda den med lite bubbelvatten för en fräsch och läskande sommardrink!

Notering: Du kan även tillsätta lite citronsaft eller limejuice för att ge saften en extra frisk smak.

Kikärtsmajonnäs - utan ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up