Morotsrulltårta
Morotsrulltårta
Ingredienser:
- 3 dl riven morot
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 krm salt
- 100 g smör, smält
Glasyr:
- 150 g färskost
- 75 g smör, rumsvarmt
- 3 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda ihop morot, strösocker, ägg och vaniljsocker i en stor skål.
- I en annan skål, blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt.
- Tillsätt de torra ingredienserna i morotsblandningen och rör om ordentligt.
- Häll i det smälta smöret och blanda väl.
- Fördela smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen på 200°C i cirka 10-12 minuter.
- Medan kakan är varm, rulla den försiktigt från ena kortsidan till den andra.
- Låt rulltårtan svalna helt innan du gör glasyren.
- För att göra glasyren, blanda färskost och smör i en skål tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker i skålen och blanda väl.
- Bred ut glasyren över den svalnade rulltårtan.
- Skär i skivor och servera. Njut av din morotsrulltårta!