Morotsrulltårta

Table
  1. Morotsrulltårta
    1. Ingredienser:
    2. Glasyr:
    3. Gör så här:

Morotsrulltårta

Ingredienser:

  • 3 dl riven morot
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 100 g smör, smält

Glasyr:

  • 150 g färskost
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Morotskaka

Gör så här:

  1. Blanda ihop morot, strösocker, ägg och vaniljsocker i en stor skål.
  2. I en annan skål, blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i morotsblandningen och rör om ordentligt.
  4. Häll i det smälta smöret och blanda väl.
  5. Fördela smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen på 200°C i cirka 10-12 minuter.
  6. Medan kakan är varm, rulla den försiktigt från ena kortsidan till den andra.
  7. Låt rulltårtan svalna helt innan du gör glasyren.
  8. För att göra glasyren, blanda färskost och smör i en skål tills det blir en jämn smet.
  9. Tillsätt florsocker och vaniljsocker i skålen och blanda väl.
  10. Bred ut glasyren över den svalnade rulltårtan.
  11. Skär i skivor och servera. Njut av din morotsrulltårta!

Syltkakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up