Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)
Recept: Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)
Ingredienser:
- 500g räkor
- 400g fiskfilé
- 1 röd lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, skivad
- 1 gul paprika, skivad
- 400ml kokosmjölk
- 1 lime, saften
- 2 msk färsk koriander, hackad
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- I en stor gryta, hetta upp olivolja över medelvärme.
- Tillsätt lök och vitlök, och sautera tills de är mjuka och genomskinliga.
- Lägg sedan i de skivade paprikorna och stek i ytterligare några minuter.
- Tillsätt paprikapulver och spiskummin och rör om så att kryddorna blandas väl med grönsakerna.
- Häll i kokosmjölken och låt det sjuda i cirka 5 minuter.
- Tillsätt fisken och låt den koka i cirka 5-7 minuter eller tills den är genomstekt.
- Lägg i räkorna och låt koka i ytterligare 3-4 minuter tills de är rosa och genomstekta.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera grytan varm med färsk koriander och limejuice på toppen.
Grytan passar utmärkt att avnjutas med ris eller färskt bröd.