Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Table
  1. Recept: Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

Ingredienser:

  • 500g räkor
  • 400g fiskfilé
  • 1 röd lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 gul paprika, skivad
  • 400ml kokosmjölk
  • 1 lime, saften
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. I en stor gryta, hetta upp olivolja över medelvärme.
  2. Tillsätt lök och vitlök, och sautera tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Lägg sedan i de skivade paprikorna och stek i ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt paprikapulver och spiskummin och rör om så att kryddorna blandas väl med grönsakerna.
  5. Häll i kokosmjölken och låt det sjuda i cirka 5 minuter.
  6. Tillsätt fisken och låt den koka i cirka 5-7 minuter eller tills den är genomstekt.
  7. Lägg i räkorna och låt koka i ytterligare 3-4 minuter tills de är rosa och genomstekta.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Servera grytan varm med färsk koriander och limejuice på toppen.
You may also be interested in:  Parmesanrostad blomkål

Grytan passar utmärkt att avnjutas med ris eller färskt bröd.

Linssallad med fetaost och rotfrukter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up