Buljongkokt kycklingfilé med mos

Table
  1. Buljongkokt kycklingfilé med mos
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Buljongkokt kycklingfilé med mos

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 500 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kycklinglasagne med tomat och mozzarella

Tillagning:

  1. Koka kycklingfiléerna i kycklingbuljongen tills de är genomstekta, ca 15-20 minuter.
  2. Under tiden kycklingen kokar, skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter.
  3. När kycklingfiléerna är klara, ta dem ur buljongen och låt dem svalna något innan du skär dem i skivor.
  4. Mos: Häll av vattnet från potatisen och lägg den i en skål. Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa den med en elvisp tills den är slät och krämig.
  5. Servera kycklingfiléskivorna tillsammans med det krämiga potatismoset och eventuellt lite av buljongen som sås.
You may also be interested in:  Citronpaj

Tips:

  • Servera gärna med en sallad eller några grönsaker för en komplett måltid.
  • Om du vill ha en mer intensiv smak på kycklingen kan du krydda buljongen med exempelvis timjan, rosmarin eller vitlök.

Tomat- och mangosallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up