Halloumivåffla

Table
  1. Recept: Halloumivåffla
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Halloumivåffla

Ingredienser:

  • 200g halloumiost
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk olivolja

Gör såhär:

  1. 1. Skär halloumiosten i tunna skivor.
  2. 2. I en stor skål, blanda vetemjöl och bakpulver.
  3. 3. Tillsätt mjölk och olivolja i skålen och blanda väl till en jämn smet.
  4. 4. Värm upp ett våffeljärn och pensla med lite olivolja för att undvika att smeten fastnar.
  5. 5. Lägg några halloumiskivor i våffeljärnet och häll över lite av smeten.
  6. 6. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och knapriga.
  7. 7. Servera de nygräddade halloumivåfflorna med önskade tillbehör och njut!
You may also be interested in:  Pizzadeg med bakpulver

Tips:

  • Du kan servera halloumivåfflan med färska grönsaker, såser, eller krydda med örter som basilika eller timjan för extra smak.
  • Variera receptet genom att lägga till andra ingredienser i smeten, som exempelvis soltorkade tomater eller oliver.
  • Om du inte har ett våffeljärn kan du även steka smeten som pannkakor.
Lasagne med mozzarella
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up