Citronpaj

Table
  1. Recept på Citronpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Citronpaj

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 4 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 citroner (rivet skal och juice)
  • 2 dl vispgrädde
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. I en skål, blanda vetemjöl och florsocker. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i en smord pajform, både på botten och kanterna.
  5. Grädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter tills det fått en gyllene färg.
  6. Under tiden pajskalet gräddas, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
  7. Riv skalet från de två citronerna och pressa ut saften. Blanda ner skal och saft i äggsmeten.
  8. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt i äggsmeten.
  9. Häll citronfyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i ugnen i ytterligare 20-25 minuter tills fyllningen stelnar och får en fin gyllenbrun färg.
  10. Låt pajen svalna innan servering.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tips:

  • Servera citronpajen med en klick lättvispad grädde eller vaniljsås.
  • Garnera gärna med färska citronskivor eller myntablad för extra smak och dekoration.

Minestrone
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up