Grönsaksbiffar med rotfrukter och getostkräm

Table
  1. Recept: Grönsaksbiffar med rotfrukter och getostkräm
    1. Ingredienser:
    2. Getostkräm:
    3. Gör så här:

Recept: Grönsaksbiffar med rotfrukter och getostkräm

Ingredienser:

  • 2 stora morötter
  • 2 mellanstora palsternackor
  • 1 liten lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Olja till stekning

Getostkräm:

  • 100 g getost
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1/2 tsk honung
  • Några färska örter, t.ex. persilja eller timjan
You may also be interested in:  Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök persilja och chili

Gör så här:

  1. Skala och riv morötterna och palsternackorna grovt.
  2. Finhacka löken och vitlöken.
  3. Stek löken och vitlöken i lite olja tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. I en stor skål, blanda de rivna rotfrukterna, den stekta löken och vitlöken, ägget, ströbrödet, paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar.
  5. Låt smeten stå och vila i 10 minuter för att ströbrödet ska svälla.
  6. Forma smeten till biffar med fuktade händer.
  7. Stek biffarna i olja på medelhög värme tills de får en gyllene och knaprig yta, cirka 3-4 minuter på varje sida.
  8. För getostkrämen, smula getosten och blanda den med crème fraiche, citronsaft, honung och hackade färska örter.
  9. Servera grönsaksbiffarna med getostkrämen och valfria tillbehör som sallad eller rostade rotfrukter.
Tabbouleh 
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up