Honungsglaserade revbensspjäll

Table
  1. Recept: Honungsglaserade revbensspjäll
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Honungsglaserade revbensspjäll

Ingredienser:

  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 dl honung
  • 2 msk sojasås
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör såhär:

  1. Skär revbensspjället i mindre bitar.
  2. I en skål, blanda ihop honung, sojasås, pressad vitlök, riven ingefära, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  3. Marinera revbenen i blandningen och låt dem stå i kylen i minst 2 timmar (eller över natten för extra smak).
  4. Värm ugnen till 175°C.
  5. Ta ut revbenen ur marinaden och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Grilla revbenen i ugnen i ca 45-60 minuter eller tills de är möra och glasyrade, och vänd dem några gånger under tillagningen.
  7. Servera de honungsglaserade revbensspjällen med en sallad eller potatisklyftor.
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Notering: För att få extra karamellisering och glans på revbenen, kan du pensla dem med mer glasyr under tillagningen.

Smoothie med kokosmjölk och hallon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up