Korv med rotfruktsmos
Så här gör du Korv med rotfruktsmos
Ingredienser:
- 4 korvar
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 kålrot
- 4 potatisar
- 1 dl mjölk
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- 1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
- 2. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter.
- 3. Under tiden rotfrukterna kokar, stek korvarna i en stekpanna tills de är genomstekta.
- 4. När rotfrukterna är klara, häll av vattnet och ångkoka dem på låg värme i några minuter för att bli av med överflödig fukt.
- 5. Mosa rotfrukterna med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt mjölk och smör och fortsätt att mosa till en slät konsistens.
- 6. Smaka av med salt och peppar.
- 7. Servera korvarna på tallrikar med rotfruktsmoset bredvid.
Tips: Du kan också smaksätta rotfruktsmoset genom att tillsätta exempelvis pressad vitlök, färsk persilja eller riven ost.