Korv med rotfruktsmos

Table
  1. Så här gör du Korv med rotfruktsmos
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Så här gör du Korv med rotfruktsmos

Ingredienser:

  • 4 korvar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 kålrot
  • 4 potatisar
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. 1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
  2. 2. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter.
  3. 3. Under tiden rotfrukterna kokar, stek korvarna i en stekpanna tills de är genomstekta.
  4. 4. När rotfrukterna är klara, häll av vattnet och ångkoka dem på låg värme i några minuter för att bli av med överflödig fukt.
  5. 5. Mosa rotfrukterna med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt mjölk och smör och fortsätt att mosa till en slät konsistens.
  6. 6. Smaka av med salt och peppar.
  7. 7. Servera korvarna på tallrikar med rotfruktsmoset bredvid.
You may also be interested in:  Souvlaki

Tips: Du kan också smaksätta rotfruktsmoset genom att tillsätta exempelvis pressad vitlök, färsk persilja eller riven ost.

Het mangosås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up