Veenas vindaloo


Table
  1. Veenas Vindaloo recept
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Veenas Vindaloo recept

Ingredienser:

  • 500g kycklingfilé
  • 2 msk malt koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk chilipulver (justera efter smak)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st lökar, fint skivade
  • 2 st tomater, hackade
  • 1 dl jordnötsolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 nypa socker
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • salt efter smak
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tillagning:

  1. Börja med att marinera kycklingfiléerna i kombinationen av koriander, gurkmeja, chilipulver, spiskummin och riven ingefära. Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme.
  2. Hetta upp jordnötsoljan i en stor kastrull eller wokpanna. Tillsätt de finhackade vitlöksklyftorna och stek dem tills de blir gyllenbruna.
  3. Lägg i de skivade lökarna och fräs dem tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt de marinerade kycklingfiléerna i kastrullen och stek dem tills de får en vacker gyllenbrun färg.
  5. Tillsätt de hackade tomaterna och äppelcidervinäger. Rör om och låt koka i 5 minuter.
  6. Tillsätt en nypa socker och smaka av med salt. Låt koka i ytterligare 10-15 minuter under lock tills kycklingen är helt tillagad.
  7. Garnera med hackad färsk koriander.
  8. Servera varmt med naanbröd eller ris.

Koreansk gurksallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up