Tagliatelle med champinjoner vitlök ärter och parmesan
Recept: Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
Ingredienser:
- 300g tagliatelle
- 250g färska champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 100g frysta ärter
- 50g riven parmesanost
- Olivolja
- Smör
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den blir al dente.
- Under tiden tagliatellen kokar, skiva champinjonerna och hacka vitlöksklyftorna.
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och smör.
- Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de får en fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1-2 minuter tills den blir aromatisk.
- Koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen och blanda dem sedan med champinjonerna och vitlöken.
- Dränera den färdigkokta tagliatellen och blanda den försiktigt med champinjon-, vitlöks- och ärtblandningen.
- Tillsätt riven parmesanost och blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar, och servera genast.
Detta recept på tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan är en läcker och enkel rätt att laga till middag. Den krämiga smaken från champinjonerna och vitlöken tillsammans med sältan från parmesanosten ger en perfekt kombination. Servera gärna med en fräsch sallad vid sidan om.