Tagliatelle med champinjoner vitlök ärter och parmesan

Table
  1. Recept: Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan

Ingredienser:

  • 300g tagliatelle
  • 250g färska champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100g frysta ärter
  • 50g riven parmesanost
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den blir al dente.
  2. Under tiden tagliatellen kokar, skiva champinjonerna och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och smör.
  4. Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de får en fin gyllenbrun färg.
  5. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1-2 minuter tills den blir aromatisk.
  6. Koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen och blanda dem sedan med champinjonerna och vitlöken.
  7. Dränera den färdigkokta tagliatellen och blanda den försiktigt med champinjon-, vitlöks- och ärtblandningen.
  8. Tillsätt riven parmesanost och blanda väl.
  9. Smaka av med salt och peppar, och servera genast.
You may also be interested in:  Pommes Anna (Potatiskaka)

Detta recept på tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan är en läcker och enkel rätt att laga till middag. Den krämiga smaken från champinjonerna och vitlöken tillsammans med sältan från parmesanosten ger en perfekt kombination. Servera gärna med en fräsch sallad vid sidan om.

Barszcz – klar rödbetssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up