Gravad strömming

Table
  1. Recept: Gravad strömming
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Gravad strömming

Ingredienser:

  • 10 strömmingsfiléer
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • 2 msk hel dillfrö
  • 1 msk vitpepparkorn
You may also be interested in:  Cheesecake med bär

Gör så här:

  1. Blanda salt, socker, dillfrö och vitpepparkorn i en skål.
  2. Lägg strömmingsfiléerna i en form och strö över kryddblandningen.
  3. Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen i 24 timmar.
  4. Ta ut formen ur kylen och skölj av kryddblandningen under kallt vatten.
  5. Skär strömmingsfiléerna i mindre bitar och servera som pålägg eller tillbehör.
You may also be interested in:  Butter chicken

Tips: Gravad strömming är särskilt gott med färskpotatis och senapssås.

Pizza bianco med kronärtskocka och prosciutto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up