Cheesecake med bär

Table
  1. Cheesecake med bär
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Cheesecake med bär

Ingredienser:

  • 200g digestivekex
  • 100g smör
  • 600g färskost
  • 200g socker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 300g bär (till exempel jordgubbar, blåbär eller hallon)
You may also be interested in:  Chili con carne

Gör såhär:

  1. 1. Förbered en springform genom att smörja den med lite smör eller använda bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Krossa digestivekexen i en påse eller med hjälp av en mixer. Smält smöret och blanda det med de krossade kexen. Tryck ut smulorna i botten av springformen och ställ i kylen för att stelna.
  3. 3. I en stor skål, blanda färskost, socker och vaniljextrakt tills det blir en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl mellan varje ägg.
  4. 4. Häll fyllningen över kexbotten i springformen. Jämna till ytan och grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter, tills cheesecaken är fast runt kanterna men fortfarande lite lätt dallrande i mitten.
  5. 5. Låt cheesecaken svalna helt innan du täcker den och ställer den i kylskåpet i minst 4 timmar, eller över natten.
  6. 6. När cheesecaken har svalnat och stelnat tillräckligt, kan du toppa den med färska bär. Skär i bitar och servera.
Mozzarellasallad med tomat och basilika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up