Halloumifries


Table
  1. Recept: Halloumifries
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Halloumifries

Ingredienser:

  • Halloumiost: 200 g
  • Majsmjöl: 1 dl
  • Rapsolja: 2 msk
  • Limesaft: från 1 lime
  • Kryddor: valfria, exempelvis paprikapulver, chiliflakes, eller oregano
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Tillagning:

  1. Steg 1: Börja med att skära halloumiosten i tunna stavar eller strips.
  2. Steg 2: Lägg majsmjöl i en skål och vänd oststavarna i mjölet så att de täcks jämnt.
  3. Steg 3: Hetta upp rapsoljan i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Steg 4: Lägg försiktigt ner halloumifries i pannan och stek dem i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de får en gyllene färg.
  5. Steg 5: Ta upp friesen från pannan och låt dem rinna av på hushållspapper för att avlägsna överflödig olja.
  6. Steg 6: Pressa över limesaft och strö över valfria kryddor för att ge friesen extra smak.
  7. Steg 7: Servera halloumifriesen varma som tilltugg eller som en del av en huvudrätt.
You may also be interested in:  Vit chokladkladdkaka

Tips:

  • Du kan också grilla halloumifriesen istället för att steka dem.
  • Servera halloumifriesen med en sås som aioli, tzatziki eller sweet chili-sås för extra smak.
  • Har du kvar några rester? Halloumifriesen är även goda att äta kalla som tilltugg.

Svartvinbärsgelé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up