Tacopasta

Table
  1. Tacopasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tacopasta

Ingredienser:

  • 250g valfri pasta
  • 500g köttfärs
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gräddfil
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander eller persilja för garnering

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. I en stor stekpanna, stek lök och vitlök i olivoljan tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
  4. Tillsätt tacokryddan och rör om så att köttfärsen täcks jämnt.
  5. Häll i krossade tomater och vatten. Låt koka upp och sedan sjuda i 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Tillsätt den avrunna pastan till stekpannan och rör om så att pastan blandas väl med köttfärsen och såsen.
  8. Servera tacopastan varm och toppa varje portion med lite gräddfil och färsk koriander eller persilja.
You may also be interested in:  Krämig fiskgryta

Att tänka på: Du kan anpassa receptet efter din egen smak genom att lägga till eller ta bort ingredienser. Du kan också lägga till grönsaker som paprika, majs eller svarta oliver för extra smak och färg.

Köttfondue med mustig buljong
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up