Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Table
  1. Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Ingredienser:

  • 4 st torskryggfiléer
  • 300 g räkor, skalade
  • 100 g smör
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • 1 st citron, pressad saft
  • 1 dl ströbröd
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Smörj en ugnssäker form med smör eller olja.
  3. Krydda torsken med salt och peppar och lägg den i den förberedda formen.
  4. Blanda räkorna med hälften av den hackade dillen.
  5. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av den hackade dillen.
  6. Rör om och ta bort kastrullen från värmen.
  7. Blanda ströbrödet med lite av dillsmöret.
  8. Fördela räkorna över torsken och häll dillsmöret över allting.
  9. Strö över ströbrödsblandningen.
  10. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och gratineringen är gyllenbrun.
  11. Servera den varma torskryggen med räkor och dillsmöret.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Bon appétit!

Coda alla Vaccinara Bräserad oxsvans på romerskt vis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up