Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
Ingredienser:
- 4 st torskryggfiléer
- 300 g räkor, skalade
- 100 g smör
- 1 dl färsk dill, hackad
- 1 st citron, pressad saft
- 1 dl ströbröd
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Smörj en ugnssäker form med smör eller olja.
- Krydda torsken med salt och peppar och lägg den i den förberedda formen.
- Blanda räkorna med hälften av den hackade dillen.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av den hackade dillen.
- Rör om och ta bort kastrullen från värmen.
- Blanda ströbrödet med lite av dillsmöret.
- Fördela räkorna över torsken och häll dillsmöret över allting.
- Strö över ströbrödsblandningen.
- Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och gratineringen är gyllenbrun.
- Servera den varma torskryggen med räkor och dillsmöret.
Bon appétit!