Snabba kycklinggrytan

Table
  1. Snabba kycklinggrytan
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Snabba kycklinggrytan

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och peppar
  • Olja
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfilén i små bitar och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Skala och skiva morötterna och skär paprikan i strimlor.
  3. Värm upp oljan i en stor gryta och stek kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg. Ta ut kycklingen ur grytan och ställ åt sidan.
  4. Stek lök, vitlök, morötter och paprika i samma gryta tills löken blir mjuk.
  5. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, paprikapulver och torkad basilika. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och låt grytan koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera den snabba kycklinggrytan med ris eller pasta.

Detta är ett snabbt och enkelt recept på en läcker kycklinggryta som passar både till vardags och fest. Smaklig måltid!

Salted caramel islatte
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up