Ångkokta dumplings
Ångkokta dumplings
Ingredienser:
- Fyllning:
- 300g hackad fläskkött
- 100g fint strimlad vitkål
- 2 msk finhackad vårlök
- 1 msk riven ingefära
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk ljus sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Deg:
- 250g vetemjöl
- 150ml kokande vatten
- 1 tsk olja
- Dipp:
- 4 msk sojasås
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk strimlad ingefära
- 1 tsk strimlad vitlök
Tillagning:
- Blanda alla fyllningsingredienser i en skål och låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Förbered dumplingsdegen genom att blanda vetemjöl, kokande vatten och olja i en stor skål. Knåda degen tills den är jämn och elastisk. Låt vila i 15 minuter.
- Dela degen i mindre bitar och kavla ut varje bit till en cirkel, ca 10 cm i diameter.
- Lägg en tsk fyllning i mitten av varje degcirkel. Vik ihop degen och nyp kanterna tillsammans för att försegla dumplingen.
- Placera dumplingsna på en ångkokare och ånga i ca 10-15 minuter, tills de blir genomkokta.
- Gör under tiden dipp genom att blanda sojasås, risvinäger, sesamolja, ingefära och vitlök i en skål.
- Servera de ångkokta dumplingsna varma med dipp som tillbehör.
Smaklig måltid!