Våfflor grundrecept
Våfflor grundrecept
Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk socker
- 1 nypa salt
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 50 g smält smör
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
- Tillsätt mjölk och ägg. Rör om till en jämn smet.
- Tillsätt smält smör och blanda väl.
- Värm våffeljärnet och smörj det med lite smör eller olja.
- Häll en lagom mängd smet på våffeljärnet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och genomgräddade.
- Servera våfflorna med valfria tillbehör som sylt, vispad grädde eller färska bär.
Tips: För extra fluffiga våfflor kan du separera äggvitan från äggulan och vispa äggvitan till hårt skum innan du försiktigt vänder ner den i smeten.