Våfflor grundrecept

Table
  1. Våfflor grundrecept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Våfflor grundrecept

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 g smält smör

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
  2. Tillsätt mjölk och ägg. Rör om till en jämn smet.
  3. Tillsätt smält smör och blanda väl.
  4. Värm våffeljärnet och smörj det med lite smör eller olja.
  5. Häll en lagom mängd smet på våffeljärnet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och genomgräddade.
  6. Servera våfflorna med valfria tillbehör som sylt, vispad grädde eller färska bär.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips: För extra fluffiga våfflor kan du separera äggvitan från äggulan och vispa äggvitan till hårt skum innan du försiktigt vänder ner den i smeten.

Varm kryddig mjölk med chiafrö och honung
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up