Moussaka med potatis
Moussaka med potatis
Ingredienser:
- 500 g köttfärs
- 2 stora auberginer
- 4 potatisar
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 2 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk paprikapulver
- 150 g riven ost
- Olivolja för stekning
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Skala och skär potatisarna i tunna skivor.
- Skär auberginerna i skivor på längden.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek potatisarna och auberginerna tills de får fin färg. Lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, stek löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Lägg i köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
- Tillsätt krossade tomater och kryddor. Låt sjuda i ca 10 minuter.
- Häll mjölk i en kastrull och värm upp på medelhög värme. Vispa i mjölet tills det blir en klumpfri sås.
- Rör i hälften av den rivna osten och låt såsen tjockna.
- I en ugnsform, varva potatis- och aubergineskivor med köttfärsröra. Avsluta med ett lager köttfärsröra.
- Häll den tjocka ost- och mjölksåsen över moussakan.
- Strö över resten av osten.
- Gratinera i ugnen på 200°C i ca 30-35 minuter, eller tills osten är gyllene och bubblar.
Servingsförslag:
Servisera moussakan tillsammans med en fräsch sallad och en bit nybakat bröd.