Äppelmuffins

Table
  1. Äppelmuffins
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Serveringstips
    4. Varianter

Äppelmuffins

Ingredienser

  • 2 äpplen, skalade och tärnade
  • 200 g vetemjöl
  • 150 g strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C och klä en muffinsplåt med muffinsformar.
  2. 2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och kanel i en skål.
  3. 3. Tillsätt ägg, smält smör och mjölk i skålen med de torra ingredienserna. Rör om tills smeten är jämn.
  4. 4. Rör försiktigt i de tärnade äpplena i smeten.
  5. 5. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
  6. 6. Grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter eller tills muffinsarna är gyllenbruna och genomgräddade.

Serveringstips

Servera de färska äppelmuffinsarna tillsammans med en klick vaniljglass eller vispad grädde.

Varianter

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Variera receptet genom att tillsätta 1 dl hackade valnötter eller russin i smeten för extra smak och textur.

Citronkaka med blå vallmo
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up