Äppelmuffins
Äppelmuffins
Ingredienser
- 2 äpplen, skalade och tärnade
- 200 g vetemjöl
- 150 g strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 2 ägg
- 100 g smör, smält
- 1 dl mjölk
Gör så här
- 1. Sätt ugnen på 200°C och klä en muffinsplåt med muffinsformar.
- 2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och kanel i en skål.
- 3. Tillsätt ägg, smält smör och mjölk i skålen med de torra ingredienserna. Rör om tills smeten är jämn.
- 4. Rör försiktigt i de tärnade äpplena i smeten.
- 5. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
- 6. Grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter eller tills muffinsarna är gyllenbruna och genomgräddade.
Serveringstips
Servera de färska äppelmuffinsarna tillsammans med en klick vaniljglass eller vispad grädde.
Varianter
Variera receptet genom att tillsätta 1 dl hackade valnötter eller russin i smeten för extra smak och textur.