Gravlaxsås

Table
  1. Recept på Gravlaxsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Gravlaxsås

Ingredienser:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk dill (färsk eller torkad)
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. I en skål, blanda ihop majonnäs och crème fraiche.
  2. Tillsätt dijonsenap, citronsaft och honung. Blanda väl.
  3. Rör i dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Förvara såsen i kylen i minst 1 timme innan servering så att smakerna får sätta sig.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips: Gravlaxsås är en perfekt följeslagare till gravad lax eller andra fiskrätter. Prova den på smörgåsar, bakad potatis eller som dip till grönsaksstavar.

Kålpudding (grundrecept)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up