Gravad lax

Table
  1. Recept: Gravad lax
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Gravad lax

Här kommer ett enkelt och läckert recept på gravad lax.

Ingredienser:

  • Laxfilé: 500g
  • Salt: 3 msk
  • Socker: 2 msk
  • Peppar: 1 tsk
  • Dill: en knippe

Tillagning:

  1. Börja med att ta bort eventuella ben från laxfilén.
  2. Mixa salt, socker och peppar i en skål.
  3. Strö lite av blandningen i botten av en form.
  4. Lägg laxfilén ovanpå och strö resten av blandningen över laxen.
  5. Hacka dillen och fördela det över laxen.
  6. Täck formen med plastfolie och låt den stå i kylen i cirka 24-48 timmar.
  7. Ta ut laxen och skrapa av överskottet av kryddblandningen och dill.
  8. Skär laxen i tunna skivor och servera med några färska dillkvistar.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gravad lax är perfekt att servera som förrätt eller på brunchbordet. Smaklig måltid!

Chips på Västerbottensost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up