Gravad lax
Recept: Gravad lax
Här kommer ett enkelt och läckert recept på gravad lax.
Ingredienser:
- Laxfilé: 500g
- Salt: 3 msk
- Socker: 2 msk
- Peppar: 1 tsk
- Dill: en knippe
Tillagning:
- Börja med att ta bort eventuella ben från laxfilén.
- Mixa salt, socker och peppar i en skål.
- Strö lite av blandningen i botten av en form.
- Lägg laxfilén ovanpå och strö resten av blandningen över laxen.
- Hacka dillen och fördela det över laxen.
- Täck formen med plastfolie och låt den stå i kylen i cirka 24-48 timmar.
- Ta ut laxen och skrapa av överskottet av kryddblandningen och dill.
- Skär laxen i tunna skivor och servera med några färska dillkvistar.
Gravad lax är perfekt att servera som förrätt eller på brunchbordet. Smaklig måltid!