Brantevikssill

Table
  1. Recept: Brantevikssill
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Brantevikssill

Ingredienser:

  • 1 kg inlagd sill
  • 2 lökar
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl hackad dill
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Ta upp sillen från lagen och skär den i bitar.
  2. Skala och hacka lökarna fint.
  3. I en skål, blanda gräddfil och majonnäs väl.
  4. Tillsätt löken, strösocker och hackad dill i skålen och blanda allt ihop.
  5. Lägg i sillbitarna och blanda försiktigt så att allt täcks av såsen.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Täck skålen och ställ in i kylskåpet i minst ett dygn för att låta smakerna mogna.
  8. Servera kall som förrätt eller som pålägg till knäckebröd.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tips: För att få en extra lyxig Brantevikssill kan du lägga till lite hackade äpplen eller löjrom i såsen.

Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up