Äggsås

Table
  1. Recept på Äggsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Äggsås

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning:

  1. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
  2. Rör i vetemjölet och låt det fräsa i smöret i cirka 1 minut.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt såsen koka upp och tjockna.
  4. Koka äggen i en separat kastrull. Skala och dela äggen i mindre bitar.
  5. Tillsätt äggbitarna i såsen och rör om försiktigt.
  6. Krydda med salt och vitpeppar efter smak.
  7. Låt äggsåsen stå på låg värme och sjuda i några minuter tills den är genomvarm.
You may also be interested in:  Chili con carne
Stekt ris med ägg tonfisk och sweet chili
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up