Jordärtskockspuré

Table
  1. Recept: Jordärtskockspuré
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Jordärtskockspuré

Ingredienser:

  • Jordärtskockor - 500g
  • Smör - 50g
  • Grädde - 1 dl
  • Salt - efter smak
  • Peppar - efter smak
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Skrubba jordärtskockorna noga och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 20-30 minuter.
  2. Skala de kokta jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar.
  3. I en kastrull smälter du smöret och tillsätter de skivade jordärtskockorna.
  4. Häll i grädden och låt det puttra på låg värme i cirka 5 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Med hjälp av en stavmixer eller potatispress, mixa eller pressa jordärtskockorna till en puréliknande konsistens.
  7. Servera jordärtskockspurén som tillbehör till kött, fågel eller fisk.
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Tips: För att få en extra len och krämig puré kan du tillsätta lite extra smör eller grädde. Du kan även smaksätta purén med en nypa muskot eller lite pressad vitlök efter smak.

Rödbetsgravad lax med dillolja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up