Rulltårta med rabarber

Table
  1. Rulltårta med rabarber
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Rulltårta med rabarber

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g rabarber
You may also be interested in:  Klassisk pizzasallad

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 225°C.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
  4. Skala och strimla rabarbern.
  5. Bred ut smeten jämnt på en bakplåtsklädd plåt.
  6. Fördela rabarberstrimlorna över smeten.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter, eller tills rulltårtan fått fin färg.
  8. Strö lite socker på en bakhandduk och vänd upp kakan på den.
  9. Rulla ihop rulltårtan med hjälp av handduken och låt svalna i rullat läge.
  10. Servera skivad som den är, eller med vispad grädde och färska bär.

Dressad algsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up