Grönkålspaj med valnötter

Table
  1. Grönkålspaj med valnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Grönkålspaj med valnötter

Ingredienser:

  • 400 g färsk grönkål
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost, smulad
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 rullad smördeg

Gör så här:

  1. Skölj och strimla grönkålen. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs grönkål, lök, och vitlök i en stekpanna med lite olja tills det mjuknar.
  3. I en separat skål, blanda ihop ägg, mjölk, timjan, salt och svartpeppar.
  4. Rulla ut smördegen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
  5. Strö över hälften av valnötterna och fetaosten på botten av pajformen.
  6. Fördela grönkålsblandningen över valnötterna och fetaosten.
  7. Häll sedan över äggsmeten och strö resten av valnötterna överst.
  8. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Ta ut pajen och låt den svalna lite innan servering.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Tips:

Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad och en klick crème fraiche för en komplett middagsrätt.

Pumpaplåt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up