Ambrosiakaka

Table
  1. Recept på Ambrosiakaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Ambrosiakaka

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 200g socker
  • 4 ägg
  • 200g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 200g riven kokos
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en bakform med smör.
  2. Vispa smör och socker tills det blir fluffigt.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa tills det är väl blandat.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det till smeten.
  5. Häll i mjölken och vaniljextraktet och blanda ordentligt.
  6. Lägg i den rivna kokosen och rör om.
  7. Häll smeten i den smorda bakformen.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
  9. Låt kakan svalna i formen i cirka 10 minuter innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tips: Servera kakan med vispad grädde eller en klick vaniljglass för extra lyxig smak.

Marängspöke
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up