Fröknäckebröd

Table
  1. Recept på Fröknäckebröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Fröknäckebröd

Ingredienser:

  • 100g solrosfrön
  • 100g pumpakärnor
  • 100g sesamfrön
  • 100g linfrön
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. 2. Blanda solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön, rågsikt och salt i en skål.
  3. 3. Tillsätt vatten och olivolja, och blanda väl till en deg.
  4. 4. Kavla ut degen tunt på en bakplåtspapperklädd plåt.
  5. 5. Skär degen i önskad form och gör hål med en gaffel.
  6. 6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills brödet är knaprigt och gyllenbrunt.
  7. 7. Ta ut brödet och låt det svalna helt på plåten innan det bryts i bitar.
You may also be interested in:  Kycklingfärs i gräddig tomatsås

Tips:

Variera smaken genom att tillsätta kryddor som vitlökspulver, paprikapulver eller örter i degen.

French hotdog
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up