Fröknäckebröd
Recept på Fröknäckebröd
Ingredienser:
- 100g solrosfrön
- 100g pumpakärnor
- 100g sesamfrön
- 100g linfrön
- 2 dl rågsikt
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 180°C.
- 2. Blanda solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön, rågsikt och salt i en skål.
- 3. Tillsätt vatten och olivolja, och blanda väl till en deg.
- 4. Kavla ut degen tunt på en bakplåtspapperklädd plåt.
- 5. Skär degen i önskad form och gör hål med en gaffel.
- 6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills brödet är knaprigt och gyllenbrunt.
- 7. Ta ut brödet och låt det svalna helt på plåten innan det bryts i bitar.
Tips:
Variera smaken genom att tillsätta kryddor som vitlökspulver, paprikapulver eller örter i degen.