Krämig potatissallad med rädisor purjolök och citron

Table
  1. Recept: Krämig potatissallad med rädisor, purjolök och citron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig potatissallad med rädisor, purjolök och citron

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 150 g rädisor
  • 1 purjolök
  • 1 citron (saft och zest)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kladdkaka i långpanna

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen noggrant och skär den i små tärningar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande stadig. Låt potatisen svalna.
  3. Skiva rädisor och purjolök tunt.
  4. I en stor skål, blanda majonnäs, gräddfil, citronsaft, och citronzest.
  5. Tillsätt de skivade rädisorna, purjolöken och den avsvalnade potatisen till skålen.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Rör om försiktigt tills alla ingredienser är jämnt fördelade och salladen är krämig.
  8. Kyla i kylen i minst 1 timme innan servering för att låta smakerna utvecklas.
You may also be interested in:  Stekt salt sill med lökgrädde

Servera den krämiga potatissalladen som en sidorätt till grillat eller som en fräsch sommarsallad på egen hand.

Filmjölksbröd med bovetemjöl
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up