Stekt salt sill med lökgrädde

Table
  1. Recept: Stekt salt sill med lökgrädde
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Stekt salt sill med lökgrädde

Ingredienser:

  • 500 g salt sill
  • 1 stor lök
  • 2 dl grädde
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tillagning:

  1. Skär sillfiléerna i mindre bitar.
  2. Skala och skiva löken tunt.
  3. Värm upp smör i en stekpanna.
  4. Stek sillbitarna på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida, tills de får en fin färg.
  5. Ta upp sillen och lägg åt sidan.
  6. I samma stekpanna, tillsätt mer smör vid behov, och stek löken tills den blir genomskinlig och mjuk.
  7. Tillsätt grädden och låt det koka upp.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg tillbaka sillbitarna i pannan och värm upp i såsen i några minuter.
  10. Servera direkt med kokt potatis eller knäckebröd.
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Notera: Du kan variera receptet genom att tillsätta hackad dill eller grönkål i såsen för extra smak.

Moussaka med potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up