Vårens nässelsoppa

Table
  1. Vårens nässelsoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vårens nässelsoppa

Ingredienser:

  • 500 g färska nässlor
  • 1 lök, hackad
  • 2 potatisar, tärnade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • Smör, för stekning
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

1. Skölj nässlorna noga och ta bort grova stjälkar.

2. Smält smör i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och potatis i några minuter tills löken blir genomskinlig.

3. Tillsätt nässlorna och rör om tills de har sjunkit ihop.

4. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka i cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk.

5. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills den blir slät.

6. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt vispgrädden och koka upp på nytt.

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera nässelsoppan varm och njut av dess härliga smak!

Ugnsomelett med svampstuvning
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up