Flankstek/ flappstek med grönsaker i röd curry
Recept: Flankstek med grönsaker i röd curry
Ingredienser:
- 500 gram flankstek
- 2 msk röd currypasta
- 1 gul lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd paprika, skivad
- 1 gul paprika, skivad
- 1 zucchini, skivad
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk fisksås
- 1 msk ljus sojasås
- 2 tsk socker
- Färsk koriander för garnering
- Kokt jasminris för servering
Gör så här:
- Börja med att skära flanksteken i tunna skivor på tvären.
- Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt röd currypasta och stek i ca 1 minut tills den blir doftande.
- Tillsätt lök och vitlök, och stek i ytterligare 2 minuter tills löken mjuknar.
- Lägg i flanksteksskivorna och stek dem i ca 3-4 minuter tills de är genomstekta.
- Tillsätt paprika och zucchini, och fortsätt steka i ytterligare 2 minuter.
- Slå på kokosmjölk, fisksås, sojasås och socker. Rör om väl.
- Låt curryn sjuda i ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka och smakerna har blandat sig väl.
- Servera den röda curryn med nykokt jasminris och garnera med färsk koriander.
Tips: Du kan även tillsätta andra grönsaker som broccoli, morötter eller böngroddar för extra variation.