Plommonchutney med ingefära och chili

Table
  1. Recept: Plommonchutney med ingefära och chili
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser:

  • 1 kg mogna plommon
  • 200 g socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 st lök, finhackad
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 2 st röda chili, finhackade
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj plommonen och ta bort kärnorna. Skär dem i mindre bitar.
  2. I en stor kastrull, blanda plommon, socker, äppelcidervinäger, lök, ingefära, chili och salt. Rör om väl.
  3. Koka upp blandningen på medelhög värme och rör om då och då. Sänk sedan värmen och låt småkoka tills chutneyn tjocknar. Det tar cirka 1 timme.
  4. Smaka av chutneyn och tillsätt eventuellt mer socker eller chili, beroende på hur stark och söt du vill ha den.
  5. Häll upp chutneyn i varma, väl rengjorda glasburkar och förslut dem direkt. Låt svalna helt innan du förvarar dem i kylskåp.
You may also be interested in:  Morotskaka

Tips: Chutney kan användas som smakförhöjare till både kött och grönsaker, eller som ett tillbehör till ostbrickan.

Maränger (grundrecept)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up