Fried noodles med ägg och grönsaker
Recept: Fried noodles med ägg och grönsaker
Ingredienser:
- 250g äggnudlar
- 2 ägg
- 2 morötter, strimlade
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk sojasås
- 2 msk sesamolja
- 2 msk neutral olja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och skölj sedan med kallt vatten.
- I en stor stekpanna, hetta upp den neutrala oljan på medelhög värme.
- Tillsätt den hackade löken och vitlöken. Stek tills de blir genomskinliga.
- Tillsätt morötter och paprika. Stek i ca 5-7 minuter tills grönsakerna är krispiga-tendera.
- Knäck äggen i en skål och vispa lätt. Häll äggen i stekpannan med grönsakerna.
- Tillsätt de kokta äggnudlarna och blanda försiktigt allt ihop.
- Tillsätt sojasås och sesamolja. Blanda väl och stek i ca 2-3 minuter.
- Smaka av med salt och peppar enligt önskemål.
- Servera genast och njut av den härliga fried noodles med ägg och grönsaker!
Tips: Du kan lägga till andra grönsaker eller proteinkällor som räkor, kyckling eller tofu efter egen smak och önskemål.