Friterad banan med glass

Table
  1. Recept: Friterad banan med glass
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Friterad banan med glass

Ingredienser:

  • 2 mogna bananer
  • 1 kopp ströbröd
  • 1 kopp vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Valfri glass för servering

You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör så här:

  1. Skala bananerna och skär dem i hälften på längden.
  2. I en skål, vispa äggen med vaniljextraktet.
  3. Doppa varje bananhälft i vetemjöl, sedan i äggsmeten och täck dem sedan helt och hållet med ströbröd.
  4. Hetta upp olja i en kastrull eller i en fritös till ca 180°C.
  5. Fritera bananhalvorna i omgångar tills de blir gyllenbruna och krispiga, ca 2-3 minuter på varje sida.
  6. Ta upp de friterade bananerna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  7. Servera de friterade bananerna varma tillsammans med din favoritglass.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: För en extra smaksensation kan du prova att strö över lite kanel eller socker på de friterade bananhalvorna innan du serverar dem med glassen.

Rostad chiliolja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up