Trattkantarellsoppa

Table
  1. Trattkantarellsoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Trattkantarellsoppa

Ingredienser:

  • 500 g färska trattkantareller
  • 1 st lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör så här:

  1. Steg 1: Rensa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Steg 2: Hetta upp smör och olivolja i en stor kastrull.
  3. Steg 3: Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  4. Steg 4: Lägg i svampen och stek i några minuter tills den fått fin färg.
  5. Steg 5: Tillsätt timjan, salt och svartpeppar. Rör om väl.
  6. Steg 6: Häll i grönsaksbuljong och låt koka upp.
  7. Steg 7: Sänk värmen och låt soppan sjuda i cirka 10 minuter.
  8. Steg 8: Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen.
  9. Steg 9: Ta av från värmen och mixa soppan med en stavmixer tills den är slät och krämig.
  10. Steg 10: Servera soppan varm med färskt bröd och njut!
Steka ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.