Vegansk lasagne
Recept: Vegansk Lasagne
Ingredienser
- 8-10 lasagneplattor
- 2 morötter
- 1 zucchini
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad timjan
- 1 kopp cashewnötter
- 4 dl vatten
- 3 msk näringsjäst
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär
- Skala och hacka morötterna, zucchinin, löken och vitlöken.
- Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna och stek löken och vitlöken tills de är genomskinliga.
- Tillsätt morötterna och zucchinin och stek i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, oregano, basilika, timjan, salt och peppar.
- Låt såsen puttra i cirka 15 minuter.
- I en separat mixer, blanda cashewnötterna, vatten och näringsjäst tills det blir en len sås.
- Förvärm ugnen till 180 grader C.
- Ta en ugnsfast form och börja med att täcka botten med ett tunt lager sås.
- Lägg sedan lasagneplattor över såsen och upprepa lagren tills alla ingredienser är använda (slut med ett lager sås på toppen).
- Täck formen med aluminiumfolie och grädda lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter.
- Ta av folien och grädda i ytterligare 10 minuter tills lasagnen är bubblig och gyllene på toppen.
- Ta ut lasagnen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
Serveringstips
Servera den veganska lasagnen med en fräsch sallad och kanske lite nybakat bröd.