Libapizza med parmaskinka och ruccola
Recept - Libapizza med parmaskinka och ruccola
Ingredienser:
- 500 g libafärs
- 1 förpackning pizzadeg
- 1 dl tomatsås
- 150 g mozzarellaost, skivad
- 6 skivor parmaskinka
- 2 dl ruccolasallad
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Värm ugnen enligt anvisningarna på pizzadegsförpackningen.
- Kavla ut pizzadegen på en mjölad yta och lägg den på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Bred ut tomatsåsen jämnt över pizzadegen.
- Strö ut mozzarellaosten över tomatsåsen.
- Forma libafärsen till små bollar och tryck dem försiktigt ut över pizzan.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Grädda pizzan i ugnen tills den är gyllenbrun och osten har smält, ca 12-15 minuter.
- Ta ut pizzan från ugnen och lägg på skivad parmaskinka.
- Strö över ruccolasallad och ringla över olivolja.
- Servera direkt och njut av den härliga kombinationen av smaker!
Tips:
För att ge pizzan extra smak kan du även tillsätta färska tomatskivor och kalamataoliver innan du gräddar den i ugnen.