Torsk i ugn med dill- och citronsås

Table
  1. Torsk i ugn med dill- och citronsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Torsk i ugn med dill- och citronsås

Ingredienser:

  • Torskfiléer - 4 stycken
  • Dill - en handfull, hackad
  • Citron - 1 st, saften och zesten
  • Crème fraîche - 200 ml
  • Vitlök - 2 klyftor, finhackade
  • Smör - 50 g, smält
  • Salt och peppar - efter smak

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg torskfiléerna i en ugnsform.
  3. I en separat skål, blanda ihop hackad dill, citronsaft och zest, crème fraîche, finhackad vitlök, smält smör, salt och peppar.
  4. Ös såsen över torskfiléerna och se till att de är täckta jämnt.
  5. Stek i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills fisken är genomstekt och såsen är bubblig.
  6. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips: Du kan även lägga till färsk paprika eller sparris i ugnsformen för extra smak och färg.

Polkabräck
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up