Ugnsbakad lax med limecrème fraiche

Table
  1. Ugnsbakad lax med limecrème fraiche
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsbakad lax med limecrème fraiche

Ingredienser:

  • 600g laxfilé
  • 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 dl crème fraiche
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Pressa saften från limen och blanda med crème fraiche i en skål.

3. Lägg laxfilén på en bakplåtspappersklädd plåt.

4. Salta och peppra laxen.

5. Bred limecrème fraichen över laxfilén.

6. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter, tills laxen är genomstekt och får en lätt gyllenbrun färg.

7. Servera med valfritt tillbehör, som kokt potatis eller en fräsch sallad.

Pannbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up