Citronsås 

Table
  1. Recept: Citronsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Citronsås

Ingredienser:

  • 1 dl citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 äggulor
  • 2 tsk socker
  • 50 g smör
  • En nypa salt

Gör så här:

  1. Vispa samman citronsaft, rivet citronskal, äggulor och socker i en kastrull.
  2. Placera kastrullen på medelhög värme och tillsätt smöret. Rör om kontinuerligt tills såsen tjocknar och smöret smälter helt.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och fortsätt röra i några minuter för att svalna såsen något.
  4. Tillsätt en nypa salt och smaka av såsen för att justera sötman eller syran efter behov.
  5. Häll över såsen i en serveringsskål och låt den svalna helt innan servering.

Tips:

You may also be interested in:  Jordnötssås

Denna citronsås är perfekt att servera till fisk eller skaldjur. Du kan också använda den som en dressing till sallad eller som en smaksättning i bakverk.

Köttfärssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up