Citronkola

Table
  1. Recept: Citronkola
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Citronkola

Ingredienser:

  • 500 g strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • Saften och zesten av 2 citroner

Gör så här:

  1. I en stor kastrull blandar du strösocker, vatten och ljus sirap. Koka upp på medelhög värme och låt sjuda utan att röra i ca 10 minuter, eller tills blandningen får en gyllene färg.
  2. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt grädden. Rör om ordentligt tills allt är väl blandat.
  3. Återgå med kastrullen till spisen och sätt på medelvärme. Tillsätt citronsaft och zest och rör om kontinuerligt i ca 20 minuter, eller tills temperaturen på blandningen når 120°C med en kökstermometer.
  4. När temperaturen har nått 120°C, häll försiktigt den tjocka kolan i en bakpappersklädd form. Låt svalna i rumstemperatur i ca 2 timmar, eller tills kolan har stelnat helt.
  5. Skär kolan i rektangulära bitar och njut av denna härliga citronkola!
You may also be interested in:  Chokladpudding

Tips: För en extra touch kan du strö över lite flingsalt på kolan innan den stelnar helt.

Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up