Fiskarhustruns fisksoppa

Table
  1. Fiskarhustruns fisksoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser:

  • 500g färsk torskfilé
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 lök
  • 2 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Några saffransstrån
  • Färsk dill (till garnering)
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök, vitlök, morot, palsternacka och potatis.
  2. Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt de hackade grönsakerna. Fräs i några minuter tills de mjuknar.
  3. Tillsätt fiskbuljong och låt soppan sjuda i ca 15 minuter tills grönsakerna är helt mjuka.
  4. Under tiden, skär torskfilén i mindre bitar och tillsätt dem i soppan. Koka i ytterligare 4-5 minuter tills fisken är genomkokt.
  5. Tillsätt saffransstrån och grädde i soppan. Rör om och låt soppan koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan varm, garnerad med färsk dill.
Emmabodas tevetårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up