Mangomousse

Table
  1. Mangomousse
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Mangomousse

Ingredienser:

  • 2 mogna mango
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl grädde

Gör så här:

  1. Skala och kärna ur mangon.
  2. Skär mangon i mindre bitar och mixa dem tillsammans med sockret till en slät puré.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  4. Värm lite av mangopurén i en kastrull och tillsätt sedan de urblöta gelatinbladen. Rör tills de smält helt.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och blanda i resten av mangopurén. Låt svalna något.
  6. Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Blanda ner den i mango-gelatinblandningen och rör försiktigt tills allt är väl blandat.
  7. Fördela moussen i portionsformar eller glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar, eller tills moussen har stelnat helt.
  8. Dekorera gärna med färska mangoskivor eller myntablad innan servering.

Servera och njut av denna ljuvliga mangomousse!

Mackor i våffeljärnet
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up