Mangomousse
Mangomousse
Ingredienser:
- 2 mogna mango
- 1 1/2 dl socker
- 3 gelatinblad
- 3 dl grädde
Gör så här:
- Skala och kärna ur mangon.
- Skär mangon i mindre bitar och mixa dem tillsammans med sockret till en slät puré.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Värm lite av mangopurén i en kastrull och tillsätt sedan de urblöta gelatinbladen. Rör tills de smält helt.
- Ta bort kastrullen från värmen och blanda i resten av mangopurén. Låt svalna något.
- Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Blanda ner den i mango-gelatinblandningen och rör försiktigt tills allt är väl blandat.
- Fördela moussen i portionsformar eller glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar, eller tills moussen har stelnat helt.
- Dekorera gärna med färska mangoskivor eller myntablad innan servering.
Servera och njut av denna ljuvliga mangomousse!