Kalvfilé i marsalasås
Recept: Kalvfilé i marsalasås
Ingredienser:
- 500 g kalvfilé
- 2 msk smör
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl marsala (italiensk dessertvin)
- 2 dl grädde
- 1 tsk torkad timjan
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- Skär kalvfilén i skivor och krydda med salt och peppar.
- Smält smöret i en stekpanna och bryn kalvfilén på båda sidor tills den får en fin gyllenbrun färg. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt den finhackade löken och pressad vitlök. Fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Häll i marsala och låt koka upp. Låt sedan vätskan reducera något i ca 2 minuter.
- Tillsätt grädden och timjan i stekpannan, och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter tills den tjocknar något.
- Lägg tillbaka kalvfilén i såsen och låt den värmas upp igen i några minuter.
- Servera kalvfilén i marsalasåsen med exempelvis kokt potatis och en sallad.
Smaklig måltid!