Kalvfilé i marsalasås

Table
  1. Recept: Kalvfilé i marsalasås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kalvfilé i marsalasås

Ingredienser:

  • 500 g kalvfilé
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl marsala (italiensk dessertvin)
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Skär kalvfilén i skivor och krydda med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en stekpanna och bryn kalvfilén på båda sidor tills den får en fin gyllenbrun färg. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
  3. I samma stekpanna, tillsätt den finhackade löken och pressad vitlök. Fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
  4. Häll i marsala och låt koka upp. Låt sedan vätskan reducera något i ca 2 minuter.
  5. Tillsätt grädden och timjan i stekpannan, och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter tills den tjocknar något.
  6. Lägg tillbaka kalvfilén i såsen och låt den värmas upp igen i några minuter.
  7. Servera kalvfilén i marsalasåsen med exempelvis kokt potatis och en sallad.
You may also be interested in:  Kolasnittar

Smaklig måltid!

Knäck
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up